Uw reisbijstand op maat?

vraag uw offerte aan

Verzekering zonnepanelen

Via uw woningverzekering kunnen de zonnepanelen waarvan u eigenaar bent gedekt worden tegen brand, storm, hagel,… Bij sommige verzekeraars moet u voor zonnepanelen een bijpremie betalen, bij andere niet.

In elk geval meldt u uw verzekeraar best dat u zonnepanelen plaatst. Zo weet u zeker dat de verzekerde kapitalen voldoende zijn, rekening houdend met de waarde van de zonnepanelen, en dat u bij schade de volledige schadevergoeding uitbetaald krijgt.

Als uw huis onderverzekerd blijkt, dreigt u bij een schade slechts een beperkte schadevergoeding uitgekeerd te krijgen. Dat bedrag staat in verhouding tot de premie die u eigenlijk had moeten betalen na het plaatsen van zonnepanelen of na andere verbouwingen.

En wat in geval van diefstal ? Het zou niet de eerste keer zijn dat dieven aan de haal gaan met een partij zonnepanelen. Ga na of uw zonnepanelen via uw woningverzekering tegen diefstal verzekerd zijn (zoals bij AG Insurance). Is dat niet het geval dan kunt u best opteren voor een aanpassing van de polis.

Voor deze polis doen we vaak een beroep op de verzekering “Top Woning” van AG Insurance. Ze biedt niet alleen een uitgebreide dekking voor zonnepanelen, maar ook diefstal is inbegrepen. Bij een totale beschadiging of diefstal krijgt u de volledige waarde van uw zonnepanelen terugbetaald. De schadeverzekering is dus niet geplafonneerd en wordt evenmin forfaitair berekend. U bent verzekerd tegen:

  • brand, storm, hagel,… via de woningverzekering,
  • diefstal, zelfs als uw woningverzekering geen diefstaldekking bevat,
  • de schade door de zonnepanelen zelf veroorzaakt.

Bij AG Insurance betaalt u voor uw zonnepanelen:

  • geen bijpremie als uw woning verzekerd is op basis van het Mini-systeem (evaluatierooster).

geen bijpremie als u woning verzekerd is op basis van een expertise door een expert en de waarde van de zonnepanelen onder 10% van het verzekerde kapitaal blijft.

Offerte aanvragen