Moet je een drone verzekeren?

Of je voor je drone een verzekering nodig hebt, hangt af van de categorie waarin hij valt. Voor recreatieve drones is er geen BA-verzekering nodig, voor drones uit klasse 2, klasse 1b en 1a is een BA-verzekering wel verplicht. Zo’n verzekering dekt de schade die jouw drone veroorzaakt aan derden als hij bijvoorbeeld ergens tegenaan vliegt.

Ben je zelfstandige of oefen je een vrij beroep uit, dan kun je je verzekering BA Uitbating bij Van d’helsen Verzekeringen laten uitbreiden met een BA-dekking voor drones. Van d’helsen Verzekeringen regelt dit voor jou, want dit is maatwerk!

Vliegen met drones: wat zijn de regels?

Drones worden ingedeeld in vier categorieën en voor elke klasse gelden andere regels qua toegelaten gewicht, maximumhoogte en minimumleeftijd van de piloot.

Recreatief Klasse 2 Klasse 1b Klasse 1a
Gewicht < 1 kg < 5 kg < 150 kg < 150 kg
Maximale hoogte Max. 10m boven de grond Max. 45m boven de grond Max. 91m boven de grond > 91m boven de grond
Minimumleeftijd piloot Geen 16 jaar 18 jaar 18 jaar
Privé of professioneel gebruik Privé Professioneel Professioneel Professioneel

Dekt je familiale verzekering schade door een drone?

Voor een recreatieve drone – waarmee jijzelf of je kind voor het plezier vliegt – heb je dus volgens de wet geen aparte verzekering nodig. Maar wat gebeurt er dan als je schade veroorzaakt aan anderen? Moet je die dan zelf betalen? Bij Van d’helsen Verzekeringen is dat eenvoudig: je familiale verzekering komt tussen. Opgelet, dit geldt enkel voor recreatief gebruik, niet voor professionele drone-activiteiten.

Wat als je drone zelf beschadigd geraakt?

Als je een verzekering hebt voor je drone, dekt die alleen schade aan anderen. Schade aan jezelf of aan je drone is niet verzekerd.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.