Motorverzekering

Een motorongeval kan u snel duur komen te staan. De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) motor is dus zeker niet overbodig. Want als u een ongeval veroorzaakt, dekt deze (wettelijk verplichte) verzekering de lichamelijke en materiële schade van derden. Net als de lichamelijke schade van uw passagier.

Wat dekt onze motorverzekering?

 • De materiële schade aan het voertuig van de andere partij
 • Andere materiële schade (bijvoorbeeld aan de gevel van een huis of aan een signalisatiepaal)
 • De materiële schade aan de goederen van uw eigen passagier en van derden (bijvoorbeeld een kapotte bril)
 • Lichamelijke letsels opgelopen door derden en uw eigen passagier

Een korting als u uw auto- en motorverzekeringen combineert of als u meerdere motorfietsen verzekert.

Door meerdere voertuigen bij Van d’helsen Verzekeringen te verzekeren, profiteert u optimaal van de verzekering en bovendien daalt uw premie met meer dan 50%.

De omniumverzekering voor uw motor

Kies de formule die het best bij uw voertuig en uw behoeften past

Of uw motor nu nieuw of tweedehands is, en of u hem gebruikt voor uw plezier of om naar het werk te gaan, u wilt dat de schade die hij bij een ongeval kan oplopen, goed gedekt is. Ook als u in fout bent. Dat kan met de omniumverzekering Motor. Kies de formule die bij uw behoeften past.

Wat dekt de omnium moto ? 

De Omniumverzekering Motor is de perfecte aanvulling op uw verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid Motor. Ze past zich aan uw behoeften aan door u twee formules voor te stellen: klassieke omnium of mini-omnium.

De klassieke omniumverzekering

Deze verzekering biedt u een ruime bescherming tegen schade aan uw motorfiets, of u nu in fout bent of niet, dankzij de volgende waarborgen:

 • Natuurkrachten en dieren: vallende stenen of rotsen, lawine en schade door sneeuw, hagel, overstroming, aanrijding met een dier enz.
 • Brand door ontploffing, kortsluiting of blikseminslag
 • In optie: diefstal of poging tot diefstal
 • Materiële schade: bij vandalisme (zoals krassen op uw motorfiets) en schade die u of een derde zou hebben veroorzaakt

Deze complete formule is geldig voor voertuigen tot 8 jaar.

De mini-omnium

Nuttig voor voertuigen die al enkele jaren oud zijn.

Deze verzekering dekt de schade aan uw eigen motorfiets bij:

 • Natuurkrachten en dieren
 • Brand
 • Optioneel: diefstal of poging tot diefstal

Bij deze twee verzekeringen betaalt u een vrijstelling voor de waarborgen Materiële schade en Diefstal. Dit is het deel van het schadebedrag dat u zelf moet regelen. U kunt kiezen tussen twee niveaus voor uw vrijstelling: 5% of 10%, afhankelijk van de verzekerde waarde.

Optioneel: de bescherming van uw uitrusting

Als motorrijder is het van cruciaal belang dat u over een goede uitrusting beschikt. Het gaat om uw veiligheid. Daarom kunt u uw uitrusting beschermen als aanvulling op uw omnium.

Bij een ongeval of valpartij dekt de maatschappij niet alleen uw helm, airbag of bodyprotector, maar ook uw beschermende jas, broek, pak, laarzen en handschoenen, en dit voor een bedrag tot 2.000 euro.

De bestuurdersverzekering motor

Om u als bestuurder te beschermen

Deze verzekering Bescherming van de bestuurder is de perfecte aanvulling op uw BA-verzekering Motor. Want deze beschermt u niet als bestuurder. Als u gewond raakt, moet u zelf de medische kosten dragen.

Wat dekt de bestuurdersverzekering motor?

Onze unieke formule vergoedt uw medische kosten, de kosten bij (tijdelijke of blijvende) arbeidsongeschiktheid en de kosten bij overlijden.

In detail zorgen we voor:

 • Medische kosten: maximaal 2.500 euro
 • Kosten bij tijdelijke ongeschiktheid: 12,50 euro/dag vanaf de tweede maand en 10% ongeschiktheid
 • Kosten bij blijvende ongeschiktheid: maximaal 25.000 euro vanaf 8% ongeschiktheid
 • Kosten bij overlijden 5.000 euro

Rechtsbijstand voor uw motor

Een wereldwijde dekking om u en uw gezin te verdedigen

Betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij uw motorongeval? Hebt u een geschil met uw garagist? Of met de overheid naar aanleiding van een overtreding? In deze en nog vele andere gevallen kunnen de gerechtskosten oplopen tot in de duizenden euro’s.
Gelukkig kunt u zowel in België als in het buitenland rekenen op uw verzekering Rechtsbijstand  om uw rechten te kennen en uw belangen te verdedigen.

Wanneer komt de rechtsbijstandsverzekering tussen?

In het kort …

 • U bent in fout, wordt vervolgd door een andere persoon of de overheid, maar u gaat niet akkoord met de conclusies.
 • U bent in recht maar de tegenpartij weigert haar aansprakelijkheid te erkennen of doet u een voorstel dat voor u onaanvaardbaar is: wij doen er dan alles aan om uw rechten te verdedigen en om de schadevergoeding te krijgen waarop u aanspraak kunt maken.

Bijstand voor uw motor

Snelle service gegarandeerd

Is uw motor na een ongeval zo beschadigd dat hij niet meer kan rijden? Werd uw motor gestolen op een rustplaats? Of raakt hij defect midden in uw vakantie? En wat als u zelf bijstand nodig hebt? Onze medewerkers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar, zodat u altijd uw weg kunt voortzetten.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.