Beleggen

Of het nu gaat om een algemene groei van je vermogen of het plannen van je nalatenschap, een beleggingsverzekering is hiervoor het ideale instrument. Door de verschillende mogelijkheden kan er voor iedereen een oplossing uitgewerkt worden waarbij hij of zij zich goed voelt. Er zijn zelfs beleggingen waarbij je een belastingsvermindering krijgt, zoals het pensioensparen en het langetermijnsparen.

Begunstiging

Bij een levensverzekering kan je zelf kiezen wat er met jouw geld moet gebeuren als je komt te overlijden. Een belegging bij de bank zal standaard in je nalatenschap vallen en zo verdeeld worden. Dus als je belegt via een verzekering, kies je zelf naar wie het geld gaat. Het is belangrijk om steeds voldoende aandacht aan de begunstigde te schenken en indien nodig deze aan te passen.

Tak 21-verzekering

Deze verzekering wordt gekenmerkt door het vaste rendement in combinatie met een eventuele winstdeelname. Er bestaan ook tak 21-verzekeringen waarbij je 0% rendement krijgt. Men hoopt in ruil voor het afzien van het vaste rendement een hogere winstdeelname te ontvangen. Deze winstdeelname hangt echter af van de resultaten van de verzekeringsmaatschappij. Het is dus niet zeker dat je ieder jaar een winstdeelname krijgt.

Wanneer je kiest voor een tak 21-verzekering is het belangrijk dat je goed oplet voor de kosten. Als er te veel kosten worden aangerekend kan het zijn dat het moeilijk wordt om een positief rendement te halen of dat dit lang gaat duren.

Op de premie die je stort betaal je 2% taks.

Tak 23-verzekering

Bij een tak 23-verzekering wordt jouw geld belegd in fondsen. Deze verzekering houdt dus meer risico in dan een tak 21-verzekering. Daarentegen kan een tak 23-verzekering zorgen voor een hoger rendement. Een goede spreiding van je belegging is dus zeer belangrijk. Combineer dit met verschillende bijstortingen doorheen tijd om je risico te spreiden.

OP een premie die je stort betaal je net zoals bij een tak 21-verzekering een premietaks van 2%.

Op een tak 23-verzekering is geen roerende voorheffing, beurstaks of Reyndertaks verschuldigd. De winst die je maakt met je beleggingen is dus onbelast. Daarom is de tak 23-verzekering een ideaal alternatief voor beleggen bij de bank.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.