Luchthaven- en ruimtevaart verzekering

Van d’helsen Verzekeringen regelt al vele jaren op maat gemaakte polissen voor lucht- en ruimtevaartbedrijven en zorgt ervoor dat de polisvoorwaarden worden gewijzigd in overeenstemming met operationele behoeften en veranderende blootstellingen.

De wereldwijde lucht- en ruimtevaartindustrie bestaat uit bedrijven van de grootste multinationale OEM-fabrikant tot kleine technische werkplaatsen die de kleinste onderdelen produceren, onderhouden of repareren. De “ondersteunende” dienstensector is even divers, van internationale luchthavens, multimodale vervoersknooppunten tot regionale en uitvoerende luchtvaartluchthavens tot lokale luchtvaartterreinen en privéstroken.

De aard en omvang van risico’s is dan ook divers; hoewel elk bedrijf en elke organisatie met dezelfde basisrisico’s wordt geconfronteerd, zoals; aansprakelijkheid jegens derden en eigendoms- en activarisico’s.

De aard van blootstellingen aan lucht- en ruimtevaart, vaak gezien als potentieel catastrofaal vanwege de aard van de activiteiten, betekent dat sommige verzekeringsmaatschappijen slechts beperkte verzekeringsoplossingen bieden voor lucht- en ruimtevaartbedrijven. Contractcomplexiteit, geografische grenzen en “onschadelijk houden” -overeenkomsten vereisen specialistische kennis van deze risico’s.

Het Van d’helsen Verzekerings-team ondersteunt al vele jaren klanten in de lucht- en ruimtevaartindustrie – zowel directe operators als luchthavens en luchtvaartterreinen, OEM’s, servicebedrijven, FBO’s en MRO’s, engineering- en testdiensten, grondafhandelingsoperaties en passagiersdiensten. Het is essentieel om de complexe “airside” .v. “non-airside” risico’s te begrijpen om ervoor te zorgen dat er geen hiaten in de dekking of onnodige duplicatie van dekking zijn.

Samen met Aviation Group in Londen kunnen we specialistische, praktische ervaring en advies bieden voor het ontwerpen, ontwikkelen en plaatsen van lucht- en ruimtevaartverzekeringsprogramma’s voor onze klanten.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.