Zakelijke luchtvaart

Een gespecialiseerd team voor zakelijke luchtvaart / particuliere luchtvaartverzekeringen.

We regelen luchtvaartverzekeringen voor Aviation-jets en bedrijfshelikopters.

De zakenluchtvaart bedient een unieke marktsector van particuliere eigenaren, gebruikers en reizigers voor wie de reiservaring vaak verder gaat dan alleen eersteklas vliegen met een commercieel passagiersvliegtuig. Flying Private Aviation biedt reizigers volledige controle over de reis, van vertrektijd (en plaats), in-flight service tot aankomsttijd (en plaats). Eigenaren, operators en reizigers van een privéjet verwachten een professionele service van wereldklasse.

Het afsluiten van een verzekering voor een zakenluchtvaartvliegtuig is in grote lijnen vergelijkbaar met dat voor een luchtvaart- of algemeen luchtvaartrisico.

Verzekeringen voor standaard luchtvaartrisico’s

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt in wezen dekking tegen verlies, schade of letsel aan derden, waaronder passagiers, vracht, post en bagage. Hoewel verschillende verzekeraars enigszins verschillende polislimieten en -definities kunnen bieden, bieden ze over het algemeen geen dekking voor de gezagvoerder van een vliegtuig of het eigenlijke vliegtuig.

U moet ook altijd een bewijs van deze verzekering aan boord van het vliegtuig hebben.

Het is een wettelijke vereiste voor elk vliegtuig dat in België vliegt om een ​​minimumbedrag aan aansprakelijkheidsverzekering te hebben, zoals vereist door de EU-wetgeving. De minimale verzekeringseisen zijn vastgelegd in Verordening EG785/2004. Deze wetgeving is van toepassing op alle EU-landen en vergelijkbare regelgeving is van toepassing in de meeste andere landen wereldwijd..

Romp verzekering

Een cascoverzekering vergoedt verlies of schade aan uw eigen vliegtuig.

De verzekeringen worden over het algemeen afgesloten op basis van een overeengekomen waarde, waarbij de waarde van het vliegtuig vooraf wordt overeengekomen. Bij total loss keren verzekeraars de afgesproken waarde uit in plaats van de actuele marktwaarde.

Het is belangrijk om een ​​realistisch afgesproken verzekerde bedrag vast te stellen. Als u een waarde kiest die lager is dan de werkelijke waarde van het vliegtuig, kunnen verzekeraars op het moment van schade besluiten de schade onrendabel te verklaren om te herstellen en vervolgens een claim overeenkomen op basis van de overeengekomen waarde. Dit weerspiegelt mogelijk niet de vervangingskosten. Als u uw vliegtuig echter overwaardeert, kunnen de verzekeraars ervoor kiezen om, wanneer u een aanzienlijk verlies lijdt, het vliegtuig te repareren in plaats van het ‘af te schrijven’, zelfs als u wilt dat het vliegtuig total loss wordt verklaard.

Aanvullende verzekering

Naast de standaard luchtvaartrisico’s waarmee een vliegtuig wordt geconfronteerd, moeten eigenaren en exploitanten van Private Aviation mogelijk ook andere soorten verzekeringen overwegen. specifiek:

Luchtvaart Hull War-verzekering

Deze aanvullende cascopolis biedt dekking voor verlies van het vliegtuig als gevolg van oorlog, kaping, confiscatie, opzettelijke schade en andere soortgelijke risico’s.

Privéjets vliegen vaak naar gevaarlijke bestemmingen (waar commerciële luchtvaartmaatschappijen dat niet doen) en het risico van inbeslagname door lokale luchtvaartautoriteiten, kaping, opzettelijke schade en oorlogsrisico’s, samen met de bijbehorende risico’s voor de bemanning.

Bemanningsverzekering

Het is gebruikelijk dat piloten en bemanningsleden die met zakenvliegtuigen vliegen, worden voorzien van een uitgebreid pakket met arbeidsvoorwaarden, waaronder dekking voor verlies van licentie, dekking voor persoonlijke ongevallen en reisverzekeringen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.