Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie. Een hele geruststelling, want uw nabestaanden hoeven zich geen financiële zorgen te maken over uw uitvaart.

Van d’helsen Verzekeringen gaat bovendien nog een stap verder. In de uitvaartverzekering, het  Uitvaartzorgplan, is nabestaandenzorg standaard inbegrepen.

Dat betekent dat een consulent nabestaandenzorg langsgaat bij uw familie om te helpen bij de administratieve en praktische verwikkelingen na de uitvaart.

Een welgekomen hulp in emotioneel moeilijke tijden.

Een uitvaartverzekering is dus een mooi gebaar en zorgt voor gemoedsrust, voor u én voor hen. Doe het nu voor later. Ze zullen er u dankbaar voor zijn.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering hoeven de nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken. De kosten van de begrafenis of crematie zijn immers op voorhand gedekt ten bedrage van het verzekerd kapitaal.

Maar het is en blijft wel een verzekering en geen spaarboekje of spaarplan. Dat betekent dat u vanaf de eerste premiebetaling bent verzekerd op het risico op overlijden voor het volledig verzekerd bedrag.

Stel, u sluit in januari een uitvaartverzekering af en betaalt in februari uw eerste premie. Als u in maart plots komt te overlijden, zal de maatschappij toch het volledig verzekerd kapitaal uitkeren aan de begunstigden in de polis of aan de begrafenisondernemer voor betaling van de uitvaartfactuur.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van de gewenste dekking. U kiest dus eerst het uitvaartbedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn.

Als een uitvaart naar uw wensen bv. € 6.500 kost, kunt u voor dat bedrag een uitvaartverzekering afsluiten.

Dan kiest u de betaalfrequentie die het best bij u past: maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse premiebetalingen.

U betaalt dan een premie tot een bepaalde leeftijd of tot een bepaalde datum.

U kunt er ook voor kiezen om de premie in één keer te betalen. Dit wordt ook wel eens koopsom genoemd.

U betaalt dan meteen een groot bedrag (bv. € 4.676) maar heeft dan later recht op een uitvaart van € 6.500, net omdat u uw premie in één keer betaald heeft.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.